©

Tips

  • 1-Planering. Om möjligt planera minst ett år(helst mer) i förväg, numera är det ganska svårt att få den lokalen, den fotografen eller dekoratören som man vill ha pga att nästan alla planerar minst 1 år i förväg och särskild under sommarmånader är nästan alla lördagarna bokade på ett annat sätt så börja planera väl och i god tid innan.
  • 2-Välj Ort, tänk på att det inte alltid handlar om att ha bröllopsfesten nära där ni bor utan tänk på de gästerna som ska ta sig till festvåningen. Att ha ett bröllop en fredagkväll med start kl 18:00 i tex Uppsala när alla gästerna kommer från Sthlm är bara jobbigt att hinna med efter en Fredagsarbetsdag och med inslag av trafik. Då kommer bara er tidsplanering att spräckas.
  • 3-Välj festvåning. Antal gäster, utbud och vad som ingår i lokalhyra är det som bör styra ert val. Att ha en fantastisk fin lokal som är avsedd för 500 personer och man har 100 gäster ser bara bedrövlig tomt ut på bröllopskvällen. Anpassa val av festvåningen till antal gäster. Ibland kan det vara mysigare att ha en mindre och charmigare festvåning om man inte är så många istället för att det ska eka tomt i pampig festvåning.
  • 4-Välj mat/lämplig Catering eller kock beroende på vilka gäster ni har. Att ge 2 tunna skivor finaste Oxfilé för hur många tusenlappar som helst per kuvert till gäster med stor aptit( beroende på ursprung och matkultur ) skapar mer irriterade gäster som avslutar bröllopskvällen på närmaste MCDonalds än kanske lite mer matig buffé. Jag lovar er att gästerna kommer ihåg det restaurangbesöket på MC mer än ert bröllop. Framförallt om bröllopet börjar på eftermiddagen och slutar sent på natten. Vickning med en varmkorv kl 02:00 hjälper inte så mycket då.
  • 5- Välj rätt musiker/band/DJ. Tänk på att inte hyra in ett Dansband och be de sjunga Rocklåtar. Eller ta in en House DJ och be honom att spela Schlagermusik. När valet av musiker är gjord så är det bäst att ge guidelines till vad som ska spelas. Att lägga fram en playlist med 170 låtar dödar musikerns Kreativitet. Hela grejen med att ta in proffesionell musiker är att de ska kunna bedöma och läsa av dansgolvet och styra musiken därefter. Kom i håg att det som ni som brudpar gillar att lyssna på hemma behöver inte betyda att gästerna gillar att dansa till.
  • 6- Att välja dekoration är ett gissel. Att googla fram bilder på fantastiska kreationer och tro att det inte kostar mer än några få tusenlappar är en svår kalkyl. Kom-ihåg att allt är möjligt att skapa men det kan kosta därefter. Er budget styr resultatet.
  • 7-Bröllopstårta är ett kapitel för sig egentligen. Att få en 7 våningstårta utan att en del av tårtan är av frigolit är svårt. Att välja smak och färg bara genom bilder räcker inte. Då finns det risk att bli besvikna den stunden som tårtan rullas fram på ett bord framför er på bröllopsdagen. Provsmakning rekommenderas innan. Detsamma som punkt 6 gäller. Er budget styr resultatet.
  • 8- Rätt fototeam är också en viktigt fråga. Vill ni ha ett team som dokumenterar det som händer på bröllopet eller vill ni ha ett team som regisserar det? Att ta in en toppenfotograf/kameraman som jobbat 20 år på TV4 tex behöver inte betyda att han är duktig på bröllopsfotografering. Ska man verkligen ha allt dokumenterat under bröllopet? Finns det nåt vackert att filma/fota efter kl 1 på natten när alkoholen har slagit in och smink och frisöruppsättningarna börjar ge med sig?
  • 9- Tänk på att begränsa antalet tal då det kan upplevas långtråkigt av gästerna. Trots allt så är det en bröllopsfest som man är bjuden på och inte en konferens.
  • 10- Slutligen är det brudparet själva som lägger ribban för om det ska vara ett lugnt eller fartfyllt bröllop. Så bjud på er själva om ni vill att det ska vara en kväll att minnas!
shop